Hasseltse koffie

Ga jij op vakantie naar Hasselt? Dan zul je vaak de term een Hasseltse koffie horen. Maar wat is deze koffie nu precies en waar moet je rekening mee houden als je besluit deze koffie te willen bestellen. Om deze reden zullen we hieronder kort stilstaan bij de meest voorkomende vragen zodat je zeker weet dat je alles weet voordat je deze koffie besteld. Mocht je naar aanleiding van deze koffie nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Door onze ervaring met het maken en drinken van Hasseltse koffie weet je zeker dat je een heerlijke koffie zult krijgen en dat is natuurlijk erg prettig.

Wat is Hasseltse koffie nu precies?

Als je in Hasselt bent is het mogelijk om een Hasseltse koffie te gaan drinken. Een Hasseltse koffie wordt in België ook wel een Vlaamse koffie of een Afzakkertje genoemd. De Hasseltse koffie is net iets anders dan de normale koffie omdat er alcohol bij de koffie wordt toegevoegd. Maar welk type drank zul je jezelf nu afvragen. Vaak wordt er gebruik gemaakt van jenever. De koffie wordt gemaakt door een heerlijke bak gebruikelijke bak koffie te zetten die sterk is van smaak, Vervolgens wordt hier ongeveer 6 ml jenever toegevoegd. 

In veel bars en café’s wordt ter aanvulling op de jenever ook wel crème cacao toegevoegd. Daarnaast zie je ook steeds vaker dat als finish touch van de Hasseltse koffie suiker en slagroom wordt toegevoegd waardoor de Hasseltse koffie nog een grotere beleving wordt. 

Kan je het ook kant en klaar kopen?

Wellicht vraag je jezelf af of er een mogelijkheid is om een kant en klare Hasseltse koffie te kopen zodat je dit kunt laten proeven aan je vrienden in Nederland. Dit is zeker mogelijk! De inmiddels overgenomen Hasseltse distillerij Fryns heeft namelijk aan het eind van de negentiende eeuw de Fryns Hasselt Kaffee ontwikkeld. Dit is een koffielikeur op basis van jenever met toepassing van koffie-extracten. Dit drankje werd warm gemaakt en met slagroom gedronken. Sindsdien zijn er diverse varianten in de winkels van Hasselt te koop! Wil jij jouw vrienden dus de unieke smaak en combinatie van koffie met alcohol laten proeven? Ga dan eens langs een speciaal winkel. De Hasseltse koffie wordt vaak niet in de supermarkten aangeboden omdat er een hoog percentage alcohol in zit. Om deze reden maak je meer kans om deze koffie te kopen bij een slijterij dan bij een supermarkt.