Als je een rolcontainer gaat huren voor je bedrijf, dan kan dit je enorm helpen om je bedrijfspand schoon te houden. Het afval wordt namelijk efficiënt verzameld in een rolcontainer, zodat het vervolgens verwerkt kan worden. In de meeste gevallen wordt het afval gerecycled, maar ook komt het voor dat er energie van het afval gemaakt wordt. Als je een afvalcontainer gaat huren, dan zijn er zeker enkele zaken waar je rekening mee moet houden. 

Zet de rolcontainer niet binnen 

Ga je een rolcontainer huren, dan is het van groot belang dat je de gehuurde rolcontainer nooit binnen het bedrijf plaatst. Dit kan niet alleen gaan stinken, maar een verwerkingsbedrijf moet bij de container kunnen, ook als er niemand aanwezig is in het bedrijfspand. Verwerkingsbedrijven komen niet iedere keer op hetzelfde moment. Dat heeft ermee te maken dat het werkschema van deze verwerkingsbedrijven met de dag verandert. Hierdoor is het gewoon onmogelijk om een strakke planning uit te voeren. 

Sorteer zoveel mogelijk afval 

De meeste bedrijven in Nederland kiezen ervoor om meerdere rolcontainers te huren. Hierdoor is het sorteren van verschillende soorten afval stukken makkelijker. Zo heeft karton en papier een eigen rolcontainer, maar ook is er een rolcontainer beschikbaar voor plastic. Het is niet alleen makkelijk voor jouw bedrijf, maar ook voor het verwerkingsbedrijf. Zij hoeven minder of zelfs niet te sorteren. Daarom krijg je als bedrijf vaak ook een hogere vergoeding voor het ingezamelde afval als het gesorteerd is. Je moet er wel rekening mee houden dat wanneer je meerdere rolcontainers huurt, dat je ook meer ruimte nodig hebt om de containers te kunnen stallen. 

Sluit een restafval container goed af

De kans is groot dat je ook een restafval container gaat huren, want je moet restafval ook goed verzamelen. Het is hierbij van groot belang dat de restafvalcontainer altijd goed afgesloten worden. Restafval is namelijk zeer aantrekkelijk voor allerlei soorten ongedierte. Hierbij kun je denken aan kakkerlakken, maar ook aan ratten en muizen. Als je een rat aantreft tussen het vuil, is het eigenlijk al te laat. Je kunt dan het best direct maatregelen nemen om te voorkomen dat er meer ratten op je afval afkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *