Leren hoe je een bar moet runnen is geen gemakkelijke taak. De meeste bar eigenaren leren dit op de harde manier. Om deze leercurve wat gemakkelijker te maken, hebben wij hier een aantal handige tips opgesteld. Tips die een bar eigenaar of manager kan volgen om zo op de lange termijn meer succes te boeken.

Begin met een goede inrichting

Het eerste waar jij naar moet kijken, is het eerste waar al jouw klanten naar kijken als ze je bar binnenstappen. Dus geef je klanten iets interessants om naar te zien en over te praten als ze naar jouw bar komen. Mensen gaan immers voor ontspanning en vermaak naar bars. Een deel daarvan kan eenvoudig bereikt worden door de wijze waarop jouw bar is ingericht.

Creëer een opvallend menu

Je menu is als de CV van je bar. Het vertelt de klant wat voor soort ervaring zij hier zullen hebben wanneer ze iets bestellen. Neem daarom de tijd om jouw menu er zo professioneel mogelijk uit te laten zien. Dit gaat om zowel jouw drank als voedsel menu’s. Het moet niet alleen gemakkelijk te lezen zijn, maar het mag ook niet te druk zijn. Een prima ontworpen menu kan jouw winst uit zichzelf verhogen.

Stel de juiste prijzen samen

Zowel de prijzen voor het eten als drinken moeten in overeenstemming met de ervaring zijn die jouw klanten krijgen door die artikelen te bestellen. Vermijd daarbij de mentaliteit dat jij eenvoudig je winst kunt verhogen door jouw prijzen te verhogen.

Ook wil je zeker niet dat jouw prijzen te laag zijn. Omdat men in dit geval de neiging heeft om een lage kwaliteit met een lage prijs te associëren. Maar je wilt natuurlijk ook niet dat jouw prijzen te hoog zijn. Omdat de mensen die jou voor de eerste keer bezoeken, dan waarschijnlijk niet meer terugkomen.

Maak je eigen handen vuil

Als manager of eigenaar moet je echt wel weten waar jij mee bezig bent. Als jij niet weet hoe je iets in jouw bar moet doen, hoe kun jij je personeel dan trainen om dit wel te doen? Een bar eigenaar of manager moet in principe altijd het goede voorbeeld kunnen geven.

Als jij om welke reden dan ook niet met een bepaald onderdeel van jouw bar bekend bent, plan deze diensten dan voor jezelf in totdat jij er wel bekwaam in bent. Dit is de allerbeste manier om te weten te komen wat wel of niet werkt.

Huur 1e klas personeel in

Als jij graag een blijvend succes wilt behalen, dan is het absoluut noodzakelijk om goed personeel te hebben. Mensen bezoeken een bar zowel voor de personen achter de bar als voor de bar zelf. Ga vooral naar iemand op zoek die het vermogen heeft om mensen te entertainen. Iemand waar gemakkelijk mee gecommuniceerd kan worden of klanten snel kan laten glimlachen.

De juiste vaardigheden van iemand achter de bar kan eenvoudig ter plaatse aangeleerd worden, maar de sociale vaardigheden niet! Houd jouw personeel daarna uiteraard ook 100% gemotiveerd. Dit bouwt een soort familie-achtige relatie op, waardoor ze minder snel ergens anders gaan werken.

Houd je bar beleving fris en bij de tijd met promoties

De bar industrie is een zeer competitieve omgeving. Je moet er alles aan doen om optimaal te kunnen concurreren. Dit betekent altijd iets nieuws en anders doen. Dit kan door met verschillende evenementen en promoties te experimenteren. Terug laten keren wat daarbij werkt en schrappen wat geen succes is.

Het is tegenwoordig niet genoeg om enkel de deuren te openen. Wees daarom altijd op zoek naar nieuwe ideeën en bar promoties. Organiseer speciale feesten en evenementen. Doe dit het liefst minstens één keer per maand. En regel daarnaast regelmatig speciale aanbiedingen voor eten en drinken en andere promo’s.

De correcte communicatie om hierover publiek aan te trekken is daarbij bijzonder belangrijk. Gebruik hiervoor onder meer speciale social media acties, of plaats opvallende magneetplaten op de auto om je promo’s groots vóór je bar en elders op straat te promoten.

Zorg ervoor dat je vaste klanten regelmatig terugkomen

Elke bar heeft haar vaste klanten. Bij sommige bars zorgen al deze personen zelfs voor een aanzienlijk percentage van hun totale omzet. Behandel ze daarom ook als loyale klanten. Want alle kleine tekenen van waardering zorgen ervoor dat je vaste klanten keer op keer naar jouw bar terugkeren. Het aanbieden van speciale promoties, klantenkaarten, of exclusieve kortingen dragen hier zeker aan bij!

Je had het al door: het succesvol laten draaien van je bar vergt veel inspanning van jouw zijde. Gelukkig zijn de handige bovengenoemde tips goede aanknooppunten om ervoor te zorgen dat jij altijd efficiënt werkt. En er bovendien voor zorgt dat je topklanten terugkomen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *