Als je met de auto naar Duitsland gaat neem er dan de tijd voor want het land is enorm groot en er is veel te zien. Op de bonnefooi of een uitgestippelde route kan voor een roadtrip allebei. Zodra je de grens over bent begint het landschap al te veranderen en hoe meer je Duitsland rijdt hoe mooier het wordt. Vanaf Arnhem naar Oberhausen, dan naar Düsseldorf en Keulen en dan verder naar het zuiden. Wil je meer weten over een vakantie in Duitsland? Reischeck.nl heeft handige tips & tricks op een rijtje gezet over Duitsland.

Voorbij het Ruhrgebied

Zodra je het Ruhrgebied hebt verlaten, wordt het rustiger op de weg en spreiden de groene heuvels zich voor je uit. Elke plaatsnaam die je ziet is een uitnodiging om de stad te komen bekijken vanwege een bezienswaardigheid. Dat kan een kasteel zijn of een middeleeuwse binnenstad, een abdij of een klooster. De Eifel is een gebied dat vergelijkbaar is met de Ardennen en omdat het zo dichtbij Nederland ligt trekt het veel toeristen die er met de auto op uit zijn. Sauerland is even iets verder, maar net zo mooi. Zie ook de toeristen-website van Sauerland voor meer inspiratie en tips.

Beieren en het Zwarte Woud

Ga je verder Duitsland in dan is Beieren een van de topbestemmingen vanwege de prachtige natuur. Slot Neuschwanstein, dat eruit ziet als een sprookjeskasteel, in het zuiden van Beieren hoog op een bergtop, is een van de meest gefotografeerde locaties in heel Duitsland. In het zuidwesten van Duitsland vindt je het Zwarte Woud (zie hier tips voor bezoek van het Zwarte Woud), wat ook hoog op de ranglijst staat van vakantiegangers. Een andere heel toffe regio is de Moezel. Vooral in de zomer is het hier genieten. Je hebt prachtige steden die je hier kunt ontdekken zoals Trier en Cochem. Eventueel kan je een boottocht maken over de Moezel of een lange fietstocht maken.

De 10 leukste dorpjes en stadjes van Duitsland die je moet bezoeken

  1. Rothenburg ob der Tauber is een goed bewaard gebleven middeleeuwse stad in Beieren. De stad wordt gekenmerkt door zijn vakwerkhuizen en oude stadsmuren, en het is alsof je een stap terug in de tijd zet. Bezoekers kunnen over de wallen wandelen en de talrijke winkels en boetiekjes verkennen.
  2. Cochem ligt langs de Moezelrivier in Rijnland-Palts. Dit stadje is vooral bekend om zijn prachtige kasteel dat uitkijkt over de rivier en de wijngaarden. De omgeving is ideaal voor wijnproeverijen en boottochten.
  3. Quedlinburg ligt in Saksen-Anhalt en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het stadje heeft een enorme collectie van goed bewaard gebleven vakwerkhuizen en het imposante kasteel dat hoog boven de stad uitrijst, maakt het tot een prachtige bestemming.
  4. Meersburg is een pittoresk stadje aan de oevers van het Bodenmeer in Baden-Württemberg. De oude stad is zeer goed bewaard gebleven en het Meersburg-kasteel biedt een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende gebieden.
  5. Monschau is een schilderachtig dorpje in Noordrijn-Westfalen, dicht bij de Belgische grens. Het staat bekend om zijn historische centrum met smalle steegjes en traditionele vakwerkhuizen. De Rur rivier die door het stadje stroomt, draagt bij aan zijn charme.
  6. Bamberg, gelegen in het noorden van Beieren, is een andere stad op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is beroemd om zijn oude stad met het indrukwekkende Bamberger Dom en de oude stadhuizen die op een eiland in de rivier liggen.
  7. Dinkelsbühl, ook in Beieren, is een minder bekende maar even betoverende middeleeuwse stad. De stad heeft een indrukwekkende ommuurde oude centrum en is een perfecte plek voor geschiedenisliefhebbers.
  8. Görlitz in Saksen is een prachtige stad aan de rivier de Neisse, die de grens met Polen vormt. De stad heeft veel gebouwen in renaissance- en barokstijl en een unieke flair vanwege zijn ligging op de grens tussen twee landen.
  9. Heidelberg in Baden-Württemberg is bekend om zijn universiteit en het prachtige kasteel dat uitkijkt over de stad en de rivier de Neckar. De oude brug en de lange hoofdstraat maken het tot een van de meest schilderachtige steden in Duitsland.
  10. Wernigerode in de Harz-bergen van Saksen-Anhalt is een juweel met gekleurde vakwerkhuizen en een indrukwekkend kasteel. De stad is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van het Harz National Park en voor het nemen van de stoomtrein naar de Brocken, de hoogste berg in Noord-Duitsland.

Verkeersregels

Duitsland heeft geen snelheidslimiet voor personenauto’s behalve op bepaalde trajecten waar de maximumsnelheid staat aangegeven. U moet verplicht een verbanddoos bij u hebben plus een gevarendriehoek met een veiligheidshesje. Voor campers en caravans bestaan andere maximale snelheden. Zorg dat u de regels kent en check het van te voren. Verder zijn in Duitsland de apparaten in uw auto die flitspalen melden verboden. Denk eraan dat de software van het apparaat helemaal moet worden verwijderd, omdat ook het in bezit hebben van de software verboden is. Alleen uitzetten en wegleggen is dus niet voldoende.

De Duitsers zijn fijnproevers en houden van het goede leven, dus in elk dorpje of stadje is er wel een Gasthaus waar je lekker kunt eten en slapen voor een redelijke prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *