Bezienswaardigheden

Ben jij in Hasselt aangekomen en heb jij de museums en parken al gezien? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar nog additionele bezienswaardigheden, maar aan welke bezienswaardigheden kun je dan denken? We zullen hieronder kort stilstaan bij de meest voorkomende bezienswaardigheden zodat je hier een goede indruk van hebt. Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben of ben je benieuwd naar de betreffende bezienswaardigheden, dan is het aan te raden om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het uitkiezen van de leukste bezienswaardigheden zodat jouw weekendje of weekje weg in Hasselt een onvergetelijk succes wordt. 

Bekijk deze bezienswaardigheden

Sint Quintinuskathedraal

Als jij in Hasselt bent is het zeker een must om naar het Sint Quintinuskathedraal te gaan. De Sint Quintinuskathedraal staat namelijk sinds de 11e eeuw al op een prominente plaats in stad. Weet je zelfs dat de torenspits afkomstig is uit het jaar 1725 waardoor het een uniek karakter heeft. Na 1725 zijn er nog enkele aanpassingen verricht. Zo is het interieur redelijk sober, maar heeft het wel een prachtig orgel. Ben jij in de buurt van Hasselt, dan is het zeker aan te raden om de Sint Quintinuskathedraal te gaan bezoeken. 

MMH

De MMH, ook wel de Modemuseum, is iets wat enorm populair is in Hasselt. In Hasselt zijn de inwoners dan ook continue bezig met mode en dat is duidelijk te merken aan het grote en brede winkelaanbod in het centrum van de stad. Daarnaast is het zelfs mogelijk om een bezoek te raadplegen aan het Modemuseum waar je meer authentieke stukken kleding zult aantreffen. Hierbij valt te denken aan doopkleding, avondkleding en bruidsjurken. Het museum is opgericht in 1987 en heeft tentoongestelde stukken die gaan tot en met 1750. Men is op de dag van vandaag nog bezig om de collectie up to date te houden waardoor het zeker de moeite waard is om dit Modemuseum te bezoeken. 

De Japanse tuin

Als jij echt een wandelaar bent is het zeker aan te raden om de Japanse tuin te gaan bezoeken in Hasselt. In Hasselt bevindt zich bovendien de grootste tuin in Japanse sferen waardoor het zeker de moeite waard is om deze te raadplegen. Ben jij benieuwd naar additionele informatie omtrent dit park? Lees het gerust op onze website. Hierdoor weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet bij het bezoeken van de Japanse tuin in Hasselt.