Laag-Normandië, ook wel Basse-Normandie genoemd door de fransen, ligt in het noordwesten van Frankrijk. Het heeft zo’n anderhalf miljoen inwoners en is ruim zeventienduizend vierkante kilometer groot. De originele provincie Normandië is onderverdeeld in Hoog en Laag Normandië in 1957, wat een van de grootste provincies stukken kleiner heeft gemaakt. Tijdens de tweede wereldoorlog is Normandie overgenomen door de duitsers en op 6 juni 1944 hebben de D-Day landingen in laag Normandië plaatsgevonden. Tijdens de tweede wereld heeft Laag-Normandië veel te verduren gehad en zijn de meeste boerderijen en dorpen met de grond gelijk gemaakt tijdens de Battle of Normandy. Gelukkig is Laag-Normandië goed terug gekomen van deze tegenslagen en kan je hier prachtig kamperen. Je kunt ook een vakantieappartement huren. Het voordeel van een appartement is dat deze vaak gelegen zijn op mooie locaties en ze hebben alle faciliteiten die je nodig hebt. Een appartement beschikt vaak over een keuken, slaapkamer, woonkamer, tuin/balkon en een mooie complete badkamer. Via diverse internationale sites kun je appartementen huren in Frankrijk en andere Europese landen.

Natuur in Laag-Normandië

Laag-Normandië is grotendeels landbouw gebied. Je zult dus veel vee, textiel en fruit plantages tegen komen. Laag-Normandië produceert het bulk van de franse kaas en melk dus als je niet van koeien houdt is dit niet jouw perfecte plek om te kamperen. Er worden hier ook heel veel paarden gehouden. Dus na een heerlijk ochtendje uitslapen in je tent hoef je niet ver te fietsen of rijden om een manege tegen te komen waar je tijdens je kampeervakantie een paar uurtjes kunt paardrijden. Verder zul je hier geen hoge bergen of wilde bossen tegen komen, maar houd je van een rustige rurale vakantiebestemming dan kan je prachtig kamperen in Laag-Normandië.

Steden in Laag-Normandië

Uiteraard bestaat Laag-Normandië niet alleen uit dorpen en boerderijen. Er zijn een aantal prachtig mooie steden te vinden aan de kust en dieper in het land. Steden zoals Alençon, Caen en Cherbourg. Dit zijn allemaal steden waar veel is gevochten in de tweede wereldoorlog en de monumenten zijn nog overal te zien. Er zijn prachtige kastelen, gigantische bibliotheken en magnifieke kerken te vinden. Mocht je in de buurt van een van deze historierijke steden kamperen moet je hier zeker een dagje of twee naar toe gaan. Vanuit Nederland is het nog best een eind rijden. Een weekendje of midweek zal niet heel geschikt zijn. Kies daarom altijd voor een weekje weg. Een week vakantie van 7 of 8 dagen biedt voldoende tijd om alles te bekijken. Een weekje vakantie klinkt kort maar is eigenlijk meer dan prima. Na 7 nachten vlieg je terug naar huis of rijdt je terug met de auto.

Bezienswaardigheden in Laag-Normandië

Zoals eerder genoemd zijn de grote steden prachtig om te zien, veel oude architectuur en cultuur is hier te vinden, mits je daar van houdt. Niet alleen zijn de grote steden mooi om te zien, de dorpen in de buurt van je camping zijn ook erg leuk om eens te bezichtigen. Je stapt echt een klein stukje cultuur in. Verder zijn de stranden waar Operation Overlord plaats nam in de tweede wereldoorlog zeer en zeer indrukwekkend. De loopgraven, bomkraters en bunkers zijn geconserveerd gebleven sinds de oorlog. Je ziet verschrikkelijk veel kraters van de duizenden bommen die op deze stranden zijn gegooid voor D-Day. Als je hier in de buurt kampeert moet je echt naar de stranden gaan en een tour krijgen want het is ontzettend indrukwekkend om hier rond te lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *